0184 - 43 30 88
eService
Officefood
Nieuwsbrief

Aan de slag met RPA: leid je eigen robotic engineers op

rpa

Wil je in jouw organisatie graag efficiënter werken via Robotic Process Automation (RPA)? Dan is het zaak om de softwarerobots te bouwen, configureren én te implementeren. Hiervoor kun je externe Robotic Engineers aantrekken, maar je kunt ook zélf je eigen mensen opleiden.

Toegankelijke RPA technologie

En dat hoeft niet eens zo complex te zijn. Robotic Process Automation is een laagdrempelige technologie. Om ermee te werken, heb je geen uitgebreide IT-kennis nodig. Zo worden de robots niet gecodeerd in complexe programmeertalen, maar stap-voor-stap geconfigureerd in een intuïtief softwareprogramma.

RPA training van één week

Heeft een collega affiniteit met IT en lijkt het hem of haar leuk om meer met robotisering te doen? In een basistraining van een week kun je al leren hoe je een eenvoudige softwarerobot bouwt en configureert. Ook bestaan er trialversies van de software. In een training ontdekken deelnemers alles over robotisering, zoals:

  • essentiële basiskennis over robotisering / RPA
  • voor welke doelen kun je RPA zoal inzetten?
  • hoe spot je actief robotiseringskansen?
  • hoe zet je administratieve werkzaamheden om in gerobotiseerde processen?
  • nut en noodzaak van procesbeschrijvingen maken
  • waar moet je op letten bij het bouwen van een robot?
  • kan een robot ook stilvallen en zo ja, hoe kun je dit voorkomen?
  • werken volgens het OTAP-principe (ontwikkeling, test, acceptatie, productie)
  • hoe configureer je stap-voor-stap een softwarerobot?

Aan de slag in een testomgeving

Na de training is het uiteraard zaak om veel te oefenen. Mijn tip: start altijd eerst in een testomgeving. Als je dan de robot configureert en er gaat onverhoopt iets mis (de robot gaat bijvoorbeeld al van start terwijl dit nog niet de bedoeling is), voorkom je dat gegevens verloren gaan of dat de robot realtime informatie of documenten gaat verplaatsen.

Positief sneeuwbaleffect

Robots leren configureren is vaak een proces van vallen en opstaan. Begin daarom klein en bouw later verder uit. Hebben ‘jouw eigen’ robotic engineers eenmaal de eerste robots staan en zien zij de effecten op de business? Dan ontstaat er vanzelf een positief sneeuwbaleffect.

Download het e-book

Benieuwd naar de kansen van Robotic Process Automation voor jouw organisatie? Download het e-book.

Remo Antonis

Remo Antonis (auteur) Specialisme: Robotic Process Automation, Document Management